Betaalbaar innovatieve producten

witsenburg natural products streeft naar het leveren van betaalbare producten waarbij we de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel dragen. We willen onze klanten eerlijk informeren over onze producten en we hanteren geen misleidende reclame- of verpakkingsmethodes met peperdure actrices of modellen. Daarom hebben we ook het boek “Feiten over vetten” van de onafhankelijke wetenschapster Dr. Mary G. Enig uitgegeven. Dit uitvoerige naslagwerk, waarin alle aspecten van vetten worden belicht, heeft sterk bijgedragen aan de bewustwording en kennis verrijking bij consumenten over het gebruik van vetten in voeding. Bewustwording, daar gaat het bij ons om.

witsenburg natural products loopt voorop in innovatie en maakt voor haar producten gebruik van biologische en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. In 1994 waren we in Nederland de eerste leverancier van biologische kokosolie. Sindsdien hebben we onze expertise tot het hoogste niveau ontwikkeld. Oprichter en algemeen directeur Martien Witsenburg selecteert de leveranciers zelf en bezoekt hen persoonlijk om de herkomst van de producten te controleren. Hij woont en werkt deels in Nederland en deels in de Filipijnen en hebben daar ook een kantoor.

Producent van biologische voedings-

en natuurlijke zelfzorg producten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog in het vaandel van witsenburg naturel products. We ondersteunen bijzondere sociale projecten met betekenis voor mensen in nood. Ter ondersteuning van de strijd tegen kinderprostitutie brachten we in 2012 als producent de speelfilm Lilet Never Happened uit. De film, die het verhaal vertelt over een Filipijns-Amerikaans straatkind dat in de kinderprostitutie belandt, ontving al 17 aansprekende internationale awards. We ondersteunden de slachtoffers in de door de tyfoon Haiyan getroffen gebieden met voedselpakketten en Waka Waka’s (lamp en oplader op zonne-energie). Tenslotte zetten we ons in voor betere bescherming van én kansen voor straatkinderen die helemaal niks of zelfs nog minder hebben. We waren sponsor van de selectiewedstrijden voor de Street Child World Cup (WK Voetbal voor straatkinderen) en het deelnemende Filipijnse meisjes team tijdens die wereldkampioenschappen in Rio. Inmiddels is in de Filipijnen gelukkig de leeftijd om seks te hebben, bij wet, verhoogd van 12 naar 16 jaar.

Zorg voor mens en milieu

Een belangrijk uitgangspunt in de samenwerking met onze leveranciers is de goede zorg voor mens en milieu. Werkgelegenheid voor de lokale bevolking en goede arbeidsomstandigheden voor medewerkers zijn voor ons belangrijke aandachtspunten. Eén van onze uitgangspunten is: menskracht boven machines. Door de biologisch certificering van onze producten waarborgen we een productiewijze met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In Nederland ondernemen we duurzaam met elektrische vervoersmiddelen, zonnepanelen en elektrische oplaadpunten bij ons kantoor in Roelofarendsveen. In Oost-Nederland hebben we financieel geïnvesteerd in het behoud van natuurgrond. Maar ook in de Coöperatie Odin. Een keten van 34 biologische delicatessenwinkels met het bio-hart op de juiste plaats.

 

Odin Wintermagazine 2022

[]