Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog in het vaandel van witsenburg natural products.
Dat doen we al vele jaren en wel vanuit ons hart, niet omdat het commercieel zo interessant is.
We ondersteunen bijzondere sociale projecten met betekenis voor mensen in nood en altijd in eigen beheer om ‘geld aan de strijkstok’ te voorkomen.
Lees hieronder meer over de projecten waar wij ons aan hebben verbonden.
Zowel individuele hulp projecten danwel financiële ondersteuning onder de naam Omega & More Future Generation Grant.

Niets leuker dan mensen blij maken met onze initiatieven.
In het bijzonder zij die niets of minder hebben.

Omega & More Future Generation Grant

De Omega & More Future Generation Grant ondersteunt bijzondere projecten van vrouwen in binnen- en buitenland. Tweemaal per jaar wordt er middels de Omega & More Future Generation Grant een financiële bijdrage beschikbaar gesteld om opmerkelijke projecten, in landen waar witsenburg natural products actief is, bij te staan. Die projecten moeten je hart sneller doen slaan.

De eerste Omega & More Future Generation Grant is uitgereikt aan Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija. Rocky is de enige vrouwelijke straatvoetbalster die al jaren tussen de beste straatvoetballers van Nederland en de wereld meespeelt. Nadat ze haar kruisband scheurde bleef ze actief in het straatvoetbal. Rocky geeft straatvoetbaltraining en motiveert jongeren op sportief en sociaal gebied met haar voetbalkunsten.

Met haar project Favela Street leidt ze jonge vrouwen in Brazilië op tot sportbegeleiders. Het programma geeft jongeren handvatten en kennis om zelfstandig sportactiviteiten te organiseren. Zelfvertrouwen en succesbeleving zijn daarbij kernbegrippen. Voor de deelnemers van Favela Street betekent dit een kans op een betere toekomst. Favela Street creëert hiermee sterke vrouwelijke rolmodellen op een plek waar dat hard nodig is. Door middel van de Omega & More Future Generation Grant kon het nieuwe hoofdstuk van Favela Street in Haïti van start.

Omega & More Future Generation Grant

Zo heeft witsenburg natural products ook 1500 euro beschikbaar gesteld aan de stichting ‘Happy Made By’. Zij bracht het leuke boekje MOON Shining bright uit in verschillende talen. Het is een boekje om aandacht te vragen voor kinderen in Afrika die leven met albinisme. Een nobel streven vonden wij.

 

Street Child World Cup

In 2014 waren we sponsor van de selectiewedstrijden voor de Street Child World Cup 2014 (WK Voetbal voor (echte) straatkinderen) en het deelnemende Filipijnse meisjes team. 20 landen streden tegen elkaar. Uiteindelijk streden de teams van Brazilië en de Filipijnen tegen elkaar in de finale. Het team van witsenburg natural products werd tweede. Een fantastisch resultaat voor het fanatieke team.

Crystal is één van de speelsters uit dit team en dit is haar verhaal.
Zij is nu, anno 2023, een gewaardeerd barista in een bekende koffieshop in de Filippijnen.

Voedselpakketten en Wakawaka’s

Zo ondersteunden we de slachtoffers in de door de tyfoon Haiyan getroffen gebieden met voedselpakketten en Wakawaka’s (lamp en oplader op zonne-energie) in en rond de plaats Roxas in de Filipijnen.. Tenslotte zetten we ons in voor betere bescherming van én kansen voor straatkinderen die helemaal niks of zelfs nog minder hebben.

Voedselpakketten na tyfoon in de Filipijnen

Eind 2021 was er een nieuwe tyfoon in de Filipijnen in de omgeving van Cebu. Alle nutsvoorzieningen weg. Geen vers water en elektriciteit. Geen banen en dus geen inkomen voor je eten. Iets wat wij ons, hier in Nederland, niet of nauwelijks voor kunnen stellen. Daarom besloten wij spontaan 100 nuttige voedselpakketten uit te delen aan mensen die helemaal niets hebben en op straat leven. Zorg voor hen is er niet. Ook niet door de (lokale) overheid. Wij, van witsenburg natural products, deden dat wel. Natuurlijk kunnen wij de wereld niet verbeteren. Maar hier was iedere hulp zeer wenselijk.

[]