Kokosolie

Historie:

Overheden en voedingscentra lieten u in het verleden geloven dat kokosolie verzadigd en dus automatisch ongezond was.
Kokosolie is inderdaad verzadigd maar van een zodanige samenstelling dat het uitermate gezond is en niet is te vergelijken met dierlijke verzadigde vetten waarmee je wel op moet passen.

 

Gebruik:

Kokosolie is een veel gebruikte olie met zeer veelzijdige toepassingen. Het is steeds meer in gebruik in de Hollandse cultuur. Men kan ermee bakken, braden en frituren of als boter op brood. Je kunt het verwerken in cake, koekjes, taart of de lekkerste oliebollen. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor de fabricage van natuurlijke cosmetica, zeep en als basis voor massage olie. Gebruik het als een verrukkelijke badolie. Na afloop niet afdrogen maar een badjas aan en even in laten trekken.  Veel cosmetica producten, zoals shampoos, gebruiken geen kokosolie maar geurstoffen alsof het kokos is.


Herkomst:

Onze kokosolie komt bij onze vaste leveranciers vandaan in de Filipijnen. Hierdoor is de herkomst en het productieproces bekend en dus traceerbaar. Wordt eerlijke handel met een nette prijs gegarandeerd waardoor de medewerkers onder andere scholing en gezondheidszorg kunnen krijgen. Wij werken in tegenstelling tot goedkopere aanbieders niet met het kopen van (goedkopere) partijen van wisselende leveranciers. Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit. Wij gaan voor duurzame oplossingen en samenwerkingen.

 

Samenstelling:

– 100% biologische kokosolie

 

Varianten:

– Extra virgin (met milde kokossmaak en geur)

– Geurloos (ontdaan van geur doormiddel van stoom)

 

Verkrijgbare verpakkingen:

– Glazen pot met schroefdeksel – 500 ml, 1000 ml

– Kunststof hersluitbare emmer – 500 ml, 2220 ml, 10 kg en 25 kg

 

Koop onze kokosolie

Kokosolie is vast beneden de 25º C en dus vloeibaar daarboven.
Het is vloeibaar in het land van oorsprong. Daarom noemen wij het dus olie in plaats van vet.

[]